Dorsz pieczony pod ziołową kruszonką


Składniki / 4 porcje
  • 4 polędwiczki z dorsza
  • 1 czerstwa bułka 
  • 2 łyżki świeżej pietruszki posiekanej
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny 
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni. 
  2. Bułkę zmiksować z 3 łyżkami oliwy, czosnkiem i pietruszką. Doprawić solą. 
  3. Dorsza polać sokiem z cytryny i pozostałą oliwą, doprawić do smaku i wysypać na niego równomiernie kruszonkę i wsadzić na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. 
  4. Piec w piekarniku od 10 - 15 minut w zależności od wielkości filetów. Kruszonka powinna się zrumienić.  
Smacznego :) 

#ryba #dorsz #wegetariańskie #lunch #wegetariańskie #obiady #kruszonka 

Komentarze

Translate