Składniki / 4 porcje
- 4 polędwiczki z dorsza
- 1 czerstwa bułka
- 2 łyżki świeżej pietruszki posiekanej
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni.
- Bułkę zmiksować z 3 łyżkami oliwy, czosnkiem i pietruszką. Doprawić solą.
- Dorsza polać sokiem z cytryny i pozostałą oliwą, doprawić do smaku i wysypać na niego równomiernie kruszonkę i wsadzić na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec w piekarniku od 10 - 15 minut w zależności od wielkości filetów. Kruszonka powinna się zrumienić.
Smacznego :)
#ryba #dorsz #wegetariańskie #lunch #wegetariańskie #obiady #kruszonka
Komentarze
Prześlij komentarz