Składniki: / 2-3 porcje
- 500 g polędwiczek z kurczaka
- 1 czerwona cebula
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki oleju
- 1 limonka
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1 łyżka marynowanych papryczek jalapeno
- sól, pieprz
- świeża kolendra
- kwaśna śmietana
- tortilla pszenna
Przygotowanie:
- Mięso umyć, obrać z błonek, pokroić w paski, wrzucić do miseczki, doprawić połową przypraw i połową soku z limonki, solą, pieprzem oraz 1 łyżką oleju.
- Cebulę obrać, pokroić w pióra, czerwoną paprykę pokroić w paski, wrzucić do osobnej miski i doprawić resztą kuminu, papryki i soku z limonki
- Podsmażyć kurczaka na patelni z dodatkiem 1 łyżki oliwy z każdej strony na większym ogniu. Odłożyć.
- Na tej samej patelni usmażyć na pozostałej oliwie warzywa. Pod koniec smażenia dodać kurczaka i smażyć jeszcze 2 minuty, posypać świeżą kolendrą i posiekaną papryczką jalapeno/podawać w tortilli z kwaśną śmietaną.
Smacznego :)
#fajitas #kurczak #obiady #papryka #cebula #kolendra #fit #kuchnia #gotowanie #smażenie
Komentarze
Prześlij komentarz