Guacamole

Składniki:

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy limonki
  • 1 mały ząbek czosnku 
  • 1 łyżka posikanej marynowanej papryczki jalapeno
  • garść świeżej kolendry
  • ok. 5 szt. pomidorków koktajlowych
  • sól
Przygotowanie:
  1. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Następnie rozgnieść widelcem, dodać sok z limonki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. 
  2. Cebulę i papryczkę pokroić w drobną kosteczkę, pomidorki pokroić na ćwiartki, kolendrę posiekać drobno, całość dodać do pasty i wymieszać. Na koniec doprawić solą. 
Smacznego :)

#guacamole #przepisy #gotowanie #kulinaria #pasta meksykańska #awokado

Komentarze

Translate