- 2 dojrzałe awokado
- 1/4 czerwonej cebuli
- świeżo wyciśnięty sok z połowy limonki
- 1 mały ząbek czosnku
- 1 łyżka posikanej marynowanej papryczki jalapeno
- garść świeżej kolendry
- ok. 5 szt. pomidorków koktajlowych
- sól
Przygotowanie:
- Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Następnie rozgnieść widelcem, dodać sok z limonki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Cebulę i papryczkę pokroić w drobną kosteczkę, pomidorki pokroić na ćwiartki, kolendrę posiekać drobno, całość dodać do pasty i wymieszać. Na koniec doprawić solą.
Smacznego :)
#guacamole #przepisy #gotowanie #kulinaria #pasta meksykańska #awokado
Komentarze
Prześlij komentarz