Pesto rosso


Składniki: / na 2 porcje

  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów z zalewy oliwnej
  • 2 małe ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki oliwy z zalewy z suszonych pomidorów
  • 4 łyżki uprażonych na patelni orzechów nerkowca 
  • 1/4 szklanki tartego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki płatków chilli
  • 3 liście bazylii
  • sól, pieprz
Dodatkowo:
  • 150 g makaronu spaghetti
Przygotowanie:
  1. Składniki na pesto zmiksować na gładką, dość gęstą pastę. W razie konieczności doprawić solą i pieprzem, 
  2. Makaron ugotować, następnie na rozgrzaną patelnię wrzucić pesto oraz ugotowany i odcedzony makaron. Chwilę razem podsmażać i mieszać, aby makaron został pokryty pastą w całości. 
  3. Wyłożyć na talerze i podawać. 
Smacznego :) 

#pesto #pesto rosso #makaron #pasta #suszone pomidory #

Komentarze

Translate