Składniki:
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30%
- 1 szklanka mleka
- 5 łyżek cukru pudru
Przygotowanie:
- Śmietankę wsadzić na czas przygotowania czekolady do zamrażalnika (dzięki temu będziemy mieli pewność, że się ubije).
- W rondelku podgrzać mleko, rozpuścić w nim czekolady. Pozostawić do ostygnięcia.
- Śmietankę wyjąć z zamrażalnika, ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder oraz przestygnięte mleko z czekoladą. Jeszcze chwilę zmiksować do połączenia składników.
- Gotową masę wylać do pojemnika z zamknięciem i zamrozić.
Smacznego :)
#lodyczekoladowe #lody #czekolada #kuchnia #słodkości #jedzenie #przepisy #papuspodokapu #pycha
#lodyczekoladowe #lody #czekolada #kuchnia #słodkości #jedzenie #przepisy #papuspodokapu #pycha
Komentarze
Prześlij komentarz