Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i oscypkiem

              

Składniki: / 2 -3 porcje
  • 100 g makaronu świderki 
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 4 plasterki oscypka
  • 5 pomidorków cherry
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 4 średnie pieczarki
  • 1 pierś z kurczaka 
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • łyżka oliwy
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić. 
  2. Kurczaka umyć, oczyścić z błonek. Pokroić w drobną kosteczkę, doprawić solą, pieprzem, oraz wędzoną papryką. Odstawić. 
  3. Pieczarki opłukać, pokroić w paski i podsmażyć na kropli oliwy, aby pozbyć się nadmiaru wody. 
  4. Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić kurczaka, podsmażyć ok 2 minuty z każdej strony. Dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy szpinak zwiędnie wrzucić usmażone pieczarki, makaron, pokroje na połówki pomidorki oraz plasterki oscypka. Całość smażyć jeszcze ok. 3-5 minut. 
Smacznego :)


Komentarze

Translate