Składniki: / 2 -3 porcje
- 100 g makaronu świderki
- 100 g świeżego szpinaku
- 4 plasterki oscypka
- 5 pomidorków cherry
- 1 mały ząbek czosnku
- 4 średnie pieczarki
- 1 pierś z kurczaka
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- łyżka oliwy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.
- Kurczaka umyć, oczyścić z błonek. Pokroić w drobną kosteczkę, doprawić solą, pieprzem, oraz wędzoną papryką. Odstawić.
- Pieczarki opłukać, pokroić w paski i podsmażyć na kropli oliwy, aby pozbyć się nadmiaru wody.
- Na patelnię wlać łyżkę oliwy, wrzucić kurczaka, podsmażyć ok 2 minuty z każdej strony. Dodać szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy szpinak zwiędnie wrzucić usmażone pieczarki, makaron, pokroje na połówki pomidorki oraz plasterki oscypka. Całość smażyć jeszcze ok. 3-5 minut.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz