
Składniki:
- 4 bułeczki do hot dogów lub bagietka paryska
- 1/2 świeżego ananasa
- 4 łyżki świeżej kolendry
- 1/2 czerwonej cebuli
- 4 parówki
- świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki
- 2 płaskie łyżki sosu sriracha (lub 1 łyżka według uznania)
- 1 czubata łyżka majonezu
Przygotowanie:
- Ananasa i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do miseczki, dodać wyciśnięty sok z limonki oraz połowę posiekanej kolendry. Całość wymieszać i odstawić.
- Majonez i sos sriracha wymieszać razem, również odstawić.
- Parówki i bułeczki podpiec na patelni grillowej.
- Złożonego hot doga posypać mieszanką z ananasem, polać sosem oraz posypać świeżą kolendrą.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz