Hawajskie hot-dogi


Składniki:
  • 4 bułeczki do hot dogów lub bagietka paryska
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 4 łyżki świeżej kolendry
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 4 parówki
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki
  • 2 płaskie łyżki sosu sriracha (lub 1 łyżka według uznania)
  • 1 czubata łyżka majonezu
Przygotowanie:
  1. Ananasa i cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do miseczki, dodać wyciśnięty sok z limonki oraz połowę posiekanej kolendry. Całość wymieszać i odstawić.
  2. Majonez i sos sriracha wymieszać razem, również odstawić. 
  3. Parówki i bułeczki podpiec na patelni grillowej. 
  4. Złożonego hot doga posypać mieszanką z ananasem, polać sosem oraz posypać świeżą kolendrą. 
Smacznego :) 


Komentarze

Translate