Składniki:
- 300 makaronu spaghetti
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 150 g kiełbasy chorizo
- 1 łyżka oliwy do smażenia
- 100 g czarnych oliwek
- garść startego parmezanu
- garść świeżo posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek i kiełbaskę chorizo pokroić w plasterki.
- Wstawić makaron do gotowania.
- Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, następnie dodać kiełbasę chorizo. Podsmażyć ok. 5 minut, dalej dodać czosnek, smażyć kolejne 3 minuty.
- Do kiełbasy wrzucić pomidory z puszki, zredukować powstały sos. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
- Na sam koniec wrzucić oliwki, oraz ugotowany, odcedzony makaron bezpośrednio, nie przelewając go zimną wodą. Posypać posiekaną pietruszką.
- Podawać z tartym parmezanem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz