Składniki: /na 4 szt.
- 2 bagietki paryskie lub bułki paryskie
- 500g pieczarek
- 1 cebula biała pokrojona w drobną kostkę
- 200g ulubionej szynki
- 200g ulubionego sera (u mnie cheddar)
- ketchup
- sos czosnkowy
- szczypiorek
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Nastawić piekarnik do temp. 200 C góra-dół.
- Pieczarki umyć i pokroić na drobne kawałki lub plasterki, następnie usmażyć na maśle z cebulką i doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
- Szynkę pokroić w kosteczkę, ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
- Na każdą połowę przekrojonej wzdłuż bagietki położyć ser, następnie przesmażone pieczarki z cebulką, szynkę i znowu ser.
- Zapiekanki piec na wyższym poziomie piekarnika ok. 7-10 minut.
- Na koniec polać sosem czosnkowym oraz ketchupem i posypać szczypiorkiem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz