Składniki:
- jajko
- 1 łyżeczka octu spirytusowego
Na jogurt:
- 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego
- 3 łyżki świeżo posiekanego koperku
- 1/2 ząbka czosnku przeciśniętego przez praskę
- sól, pieprz
Na masło chili:
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka płatków chili
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego
Przygotowanie:
- Jogurt wymieszać z koperkiem i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Odstawić.
- Masło z przyprawami podsmażyć delikatnie na patelni, aby uwolniło aromat przypraw. Również odstawić.
- Zagotować wodę w garnku, dodać łyżeczkę octu, wykonać wirek i wbić jajko. Gotować ok.1 min. do 2. Wyjąć jajko, ułożyć na jogurcie i polać masłem chili.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz