Dżem z pomidorów

 

Składniki:

  • 1kg pomidorków koktajlowych 
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 6 ząbków czosnku
  • ser burrata
  • świeża bazylia 
Przygotowanie:
  1. Pomidorki pokroić na połówki, czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. 
  2. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić pomidorki i czosnek, smażyć ok. 2 minuty, następnie dodać miód oraz cukier. Całość smażyć jeszcze 3-5 minut do zgęstnienia dżemu. 
Najlepiej smakuje z serem burrata i liściem bazylii na grzance. 

Smacznego :)   

dżem, pomidory, pomidorki, grzanki, bazylia, buratta, przetwory

Komentarze

Translate