Fit karpatka


Składniki:

  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru (40g)
  • 500 ml mleka 
  • skyr waniliowy lub kwarg waniliowy
  • ok. 8 ciasteczek petit beurre
  • ulubione owoce, u mnie maliny
  • 2 kostki pokrojonej gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
  1. Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.
  2. Połowę ciasteczek ułożyć na dnie naczynia, w którym będzie przygotowywana karpatka. 
  3. Przestudzony budyń wymieszać z jogurtem i całość przełożyć do naczynia z ciasteczkami na dnie. Na górę wyłożyć resztę ciastek i wstawić do lodówki na minimum 30 minut. 
  4. Udekorować ulubionymi owocami oraz pokrojoną gorzką czekoladą. 
Smacznego :) 


    Komentarze

    Translate