Dutch baby

 

Składniki:

  • jajko
  • 40 g mąki pszennej
  • 60 g mleka 
  • odrobina cukru z wanilią 
  • ulubione mrożone owoce 
  • łyżeczka oleju do smażenia 
Przygotowanie: 
  1.  Małą żeliwną patelnię wysmarować olejem i włożyć do jeszcze zimnego piekarnika. Piekarnik nagrzać do temp. 220 stopni C wraz z patelnią.  
  2. Do miski, postawionej na wadze wsypać przesianą mąkę, dolać mleko, dodać jajko oraz cukier. Wszystko wymieszać. 
  3. Wyjąć nagrzaną patelnię z piekarnika i wlać ciasto, dodać ulubione owoce na środek ciasta i włożyć ponownie do piekarnika. Piec ok. 15-20 minut, aż urośnie i się zrumieni.  
Smacznego :)

ciacho dutch bab bejbi ciasto puchate wypiek

Komentarze

Translate