Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremówki
- 4 - 5 łyżek słonego karmelu
- 1/2 puszki mleka skondensowanego
Przygotowanie:
- Śmietankę ubić na sztywno mikserem (wcześniej wsadzić ją na chwilę do zamrażalnika dzięki temu będziemy mieli pewność, że się ubije).
- Słony karmel oraz mleko skondensowane razem wymieszać i dodać do śmietanki. Zmiksować mikserem na najmniejszych obrotach do połączenia składników.
- Całość przełożyć do pojemnika z zamknięciem i wsadzić do zamrażalnika na minimum 6 godzin.
*Co godzinę można wyjąć lody z zamrażalki i zamieszać, dzięki czemu będą miały bardziej kremową konsystencję. W przeciwnym razie konsystencja lodów będzie bardziej sypka.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz