Lody słony karmel



Składniki:
  • 1 i 1/2 szklanki śmietanki kremówki
  • 4 - 5 łyżek  słonego karmelu
  • 1/2 puszki mleka skondensowanego
Przygotowanie:
  1.  Śmietankę ubić na sztywno mikserem (wcześniej wsadzić ją na chwilę do zamrażalnika dzięki temu będziemy mieli pewność, że się ubije). 
  2. Słony karmel oraz mleko skondensowane razem wymieszać i dodać do śmietanki. Zmiksować mikserem na najmniejszych obrotach do połączenia składników. 
  3. Całość przełożyć do pojemnika z zamknięciem i wsadzić do zamrażalnika na minimum 6 godzin.  
*Co godzinę można wyjąć lody z zamrażalki i zamieszać, dzięki czemu będą miały bardziej kremową konsystencję. W przeciwnym razie konsystencja lodów będzie bardziej sypka. 

Smacznego :)

Komentarze

Translate